Klankhaven


... is een ambulant platform voor live muziek buiten categorie in Antwerpen waarbij de luisteraar in aanraking komt met muziekvormen die door de grote, gekende categorie├źn heen zwemmen, zoals vrije improvisatie, modale jazz, modern klassiek en experimentele electronica.

Dit platform is ontstaan uit de observatie dat er in Antwerpen veel te weinig plaats is voor de grote diversiteit aan de meest diverse, diepzinnige en bevlogen vormen van muzikale uitingen die dit land rijk is.

Klankhaven staat open voor iedereen die nieuwsgierig is naar dit parallel universum van het muzikale spectrum. Het is inclusief, niet elitair en vooral spannend.

In de basis heerst een volledige doe-het-zelf werkmentaliteit. Dat wil zeggen: zelf kansen maken in plaats van er op te wachten. Op die manier sluit Klankhaven zich aan aan een circuit van zeer boeiende concertplekken en organisaties met een soortgelijke spirit, waarmee het regelmatig samenwerkt.


Tot de deelnemende locaties horen onder andere De Nwe Tijd, De Studio, Het Bos, Zuiderpershuis, Dressing Circles, Witzli Poetzli en Rataplan.