05/06/2024 DE STUDIO - ANWERP


GABBY FLUKE MOGUL & FRED FRITH


***


17/06/2024 DRESSING CIRCLES - ANTWERP


BEATRICE SBERNA & GABRIEL DE OLIVERIA

+ WENDY EISENBERG


***


02/07/2024 DRESSING CIRCLES - ANTWERP


EUROPEAN MUSIC COLLECTIVE TRIO FT.

SELENDIS SEBASTIAN ALEXANDER JOHNSON - LAURENCE GAUDREAU - CHRISTOPH GÖTZEN


***Woensdag 05 juni

Deuren: 20u00

Start concert: 20u30 

DE STUDIO

Maarschalk Gérardstraat 4 2000 Antwerpen

FRED FRITH – GABBY FLUKE-MOGUL


De legendarische gitarist, improvisator en componist Fred Frith is een van de belangrijkste figuren van de experimentele en nieuwe muziek. Hij is waarschijnlijk het meest bekend om de “heruitvinding” van de elektrische gitaar die begon met zijn album ‘Guitar Solos’ in 1974. Frith leerde zijn vak in rockbands, met name binnen het iconische Henry Cow, en werkte samen met Bill Laswell (Massacre), Tom Cora (Skeleton Crew), John Zorn en Robert Wyatt. Als improvisator deelde hij het podium met sleutelfiguren uit verschillende generaties, van Derek Bailey en Pauline Oliveros tot Camille Émaille en de jonge violiste gabby fluke-mogul, met wie hij rond 2014 begon samen te spelen. Met twee solo- en twee duoreleases op het Relative Pitch-label heeft fluke-mogul bijna van de ene op de andere dag een enorme reputatie opgebouwd als een van de origineelste en meest gevraagde improvisatoren ter wereld.


MILICA HADŽIĆ –ANTON LAMBERT


De jonge Servische vocaliste Milica Hadžić en contrabassist/klankarchitect Anton Lambert nemen de uitnodiging van Klankhaven aan om voor het eerst samen op een podium te staan. Beide artiesten kleuren graag buiten de academische lijntjes en kiezen resoluut voor een spontaan muzikaal avontuur.


Enkele jaren geleden ruilde Hadžić haar geboorteland Servië in voor België om te studeren aan het Koninklijk Conservatorium van Gent. Hoewel ze daar een jazzopleiding volgt, toont Milica een duidelijke interesse in en nieuwsgierigheid naar gebieden net buiten de jazzcanon. Dit jaar brengt ze haar eerste solowerk uit. Geïnspireerd door uitdagende exponenten van het genre doet haar werk denken aan de unieke zangstijl van Jeanne Lee, de texturale werken van Charlemagne Palestine en de door Ravel geïnspireerde composities van Charles Mingus.


Lambert is niet alleen een actieve contrabassist, maar ook een gepassioneerde klankenarchitect. Het werk van componist Pierre Schaeffer, pionier van de concrete muziek, is een grote inspiratiebron en dat horen we terug In Lamberts elektroakoestische soundscapes. Via de combinatie van opgenomen geluiden – die tot de rauwe essentie worden herleid – en gemanipuleerde basklanken daagt hij ons uit om op een ander niveau te luisteren. Zijn composities bevatten opnames uit het dagelijkse leven en eerdere reizen, zoals zijn residentie in Java, Indonesië, in 2019.


Maandag 17 juni

Deuren: 20u00

Start concert: 20u30 

DRESSING CIRCLES

Blauwmoezelstraat 9

2000 Antwerpen